top of page

DE KOERS NAAR

WERKENDE ICT

23252777_m.jpg

Projecten en projectmanagement

Een IT-project laten slagen, is elke keer weer een uitdaging. Zelfs als dit je dagelijks werk is, zoals bij ons. Heb je wel eens een IT-project laten leiden door een medewerker die aardig kan plannen en het naast de eigen werkzaamheden moest doen? Of door een IT-leverancier? Dan heb je vast ervaren dat projecten uitliepen, duurder werden dan ingeschat of dat het resultaat niet is wat je ervan verwachtte. Waar of niet?


Helaas lijkt dit laatste meer uitzondering dan regel binnen de IT. En dat is 24ICT een doorn in het oog. Een succesvol project heeft wat ons betreft weinig met geluk te maken. En des te meer met een goede voorbereiding en kennis van zaken. IT-projecten goed managen is een vak. 


Daarom is het belangrijk om voor je met een project begint:


•    De eisen waaraan het eindproduct moet voldoen duidelijk te formuleren;

•    De juiste mensen beschikbaar te hebben om aan het project te werken; 

•    De planning zo realistisch mogelijk te laten zijn;

•    De risico’s in kaart te brengen. 


Pas dan kun je een passende projectbegroting maken. Een ervaren, en bij voorkeur onafhankelijke, IT-projectmanager weet hoe je dit op de juiste manier doet. Zodat in ieder geval aan alle randvoorwaarden voldaan is om het project te laten slagen. En de zaken die je niet in de hand hebt – omdat deze er nu eenmaal altijd zijn – tot een minimum beperkt blijven. 

Projectleider externe leverancier versus eigen projectleider

Vaak zien we het fout gaan, wanneer er een projectleider van de software- of IT-leverancier is aangesteld om het project in goede banen te leiden. Wellicht niet heel verrassend, maar deze persoon heeft belangen die niet per se met die van jouw organisatie overeenkomen. En dit leidt dan tot meerwerk en projecten die uit- of zelfs vastlopen.


Hoe we dit weten? Omdat 24ICT dan met spoed wordt ingeschakeld om zo’n project weer vlot te trekken en alsnog tot een goed einde te brengen. Met alle extra kosten die daarbij horen. Denk daarom goed na voor je aan een IT-project begint en roep ons er in het beginstadium al bij.

 

Dit betekent overigens niet dat je afscheid hoeft te nemen van je huidige IT- of softwareleverancier. Wel denken we graag vanaf het begin met je mee, zodat we bepaalde problemen kunnen voorkomen. Bovendien weet je zo zeker dat een ervaren projectleider met de juiste kennis jouw belangen behartigt tijdens het gehele project. Daarbij zijn onze projectmanagers prettig in de omgang.

Geen poespas


Een projectleider van 24ICT begeleidt je stap voor stap tijdens dit proces. Dit doet hij met onze no-nonsense aanpak. Geen ingewikkelde plannen – met zo mogelijk nog ingewikkelder taalgebruik – en dikke rapporten. Maar een beknopt plan in begrijpelijke taal, zodat je precies weet wat we beloven en wie waar verantwoordelijk voor is. En dan zo snel mogelijk aan de slag. 


Wij doen er echt alles aan om het gewenste eindproduct binnen budget en op tijd op te leveren. Daarom is jouw project bij ons gegarandeerd in goede handen.

Heb je hier wel oren naar? Neem dan nu contact met ons op, bel 078-6990480.
 

Maak een afspraak
Welke tijdstip komt het beste uit?

Bedankt voor uw aanvraag!

bottom of page