top of page

Is jouw huidige ICT-leverancier een bottleneck? Of ben je het wellicht zelf?

In de razendsnelle veranderede wereld is het cruciaal dat bedrijven up to date blijven op het gebied van ICT en dat ze kunnen vertrouwen op hun ICT-leveranciers om competitief te blijven. Echter, wanneer er problemen ontstaan, vaak bij onverwachte zaken of projecten, wijzen vingers vaak snel naar de leverancier. Maar is de leverancier altijd de schuldige? Of zouden we soms een spiegel voor moeten houden om te zien of we zelf niet de bottleneck zijn?Het is gemakkelijk om de leverancier de schuld te geven wanneer ICT-systemen niet naar behoren functioneren of een project niet gaat zoals verwacht. Echter, een eerlijke zelfevaluatie kan aan het licht brengen dat de oorzaak van veel problemen net zo vaak bij de organisatie zelf ligt. Hier zijn de vier grootte oorzaken waarom jij zelf wellicht de bottleneck bent in je ICT-operaties:

  1. Onvoldoende of onduidelijke communicatie: Een heldere, continue dialoog tussen jou en je ICT-leverancier is essentieel. Zonder duidelijke communicatie (of gewoon onduidelijkheid) over je behoeften en verwachtingen, kan de leverancier niet de service, het product of hulp bieden die je bedrijf nodig heeft. Dit leidt tot misverstanden en ontevredenheid aan beide kanten.

  2. Weerstand tegen verandering: De ICT-wereld evolueert voortdurend en zeker nu. Wat vandaag een best practice is, kan morgen verouderd zijn. Weerstand tegen nieuwe technologieën of werkmethoden kan je bedrijf belemmeren en voorkomen dat je leverancier de meest effectieve oplossingen biedt. Niet iets wat je wilt.

  3. Gebrek aan strategische planning: ICT is geen geïsoleerde functie maar een integraal onderdeel van je bedrijfsstrategie. Zonder een duidelijk plan voor hoe ICT je zakelijke doelen ondersteunt, kun je niet verwachten dat je leverancier je behoeften adequaat invult. Dit gebrek aan richting kan leiden tot inefficiëntie en gewoon geldverspilling.

  4. Onrealistische verwachtingen: Het is belangrijk om realistisch te zijn over wat je ICT-leverancier kan leveren, of wat er afgesproken is om te leveren binnen je budget en tijdlijnen. Hierbij is het goed om feiten en fictie te kunnen onderscheiden. En ja dit vereist vaak kennis en ervaring. Bedenk dit nog eens in het kader van “zelf doen”.  Onrealistische verwachtingen kunnen niet alleen druk zetten op je relatie met de leverancier, maar ook op de organisatie zelf wat kan leiden tot frustratie wanneer doelen niet worden bereikt.


Het goede nieuws? Deze uitdagingen bieden ook kansen voor groei en verbetering. Dit is waar 24ICT Consultants een verschil kan maken. Wij begrijpen de complexiteit van ICT-uitdagingen en kunnen met onze jarenlange expertise zaken in goede banen leiden. Ervaar ons en maak een afspraak voor een gratis ICT nu en later sessie aan om te kijken hoe jouw bedrijf ervoor staat en hoe je dat naar de toekomst toe zou kunnen verbeteren. Maar gewoon vragen hoe je uit de shit komt mag ook.


Tijdens deze sessie zullen we kijken naar de huidige situatie, potentiële verbeterpunten identificeren die je bedrijfsstrategie kunnen helpen. En heb je alles uitstekend op orde, dan zijn wij diegene die dat ook graag aan je willen vertellen.  Durf jij het aan?

17 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page